Masopustní průvod 2023 – fotogalerie

Dne 4.3.2023 se v Tuchorazi uskutečnil druhý ročník obnoveného masopustního průvodu, který se oproti loňskému roku těšil mnohem větší účasti. Na zahájení, které se konalo na tuchorazském hřišti v 10 hodin, se nás sešlo dohromady přes 40 krásných a originálních masek. Po úvodním proslovu laufra jako vedoucího průvodu jsme se vydali tuchorazskými ulicemi navštěvovat domy, kde na průvod čekalo občerstvení v podobě napečených koláčů a buchet, nechybělo ani slané a něco dobrého k pití. U každého domu se hrálo, zpívalo, tančilo, jedlo a pilo a bylo zkrátka veselo. Letošní masopustní průvod doprovázeli dva harmonikáři, kteří celý den odehráli při jízdě na obecním traktůrku a patří jim za to velké díky. Trasa průvodu vedla kolem zvoničky, dále po hlavní silnici směrem Přistoupim, a poté Jabloňovou strání a zpátky kolem školky na hřiště. Závěrečné ukončení průvodu se odehrálo v tuchorazské hospůdce Na Hřišti v tradiční podobě – popravou medvěda katem. Závěrem dne se v hospůdce už jen hrálo, tančilo, zpívalo, jedlo a pilo.

Tímto bychom rádi poděkovali místní Hospůdce na hřišti, která průvod podpořila nejen příjemným zahájením, ale i svým zázemím, kde jsme mohli uchovat občerstvení. Dále děkujeme obci Tuchoraz za zapůjčení obecního traktůrku, který našim harmonikářům usnadnil celý den hraní a obci Štíhlice za zapůjčení masek. Také chceme poděkovat našemu fotografovi, který nafotil velkou spoustu fotek, které si můžete prohlédnout níže. Nelze zapomenou na naši hlavní masku laufra, který celý průvod řádně vedl a naši masku medvěda, který poctivě u každého domu vyzval paní domu k tanci. Velmi si vážíme i podpory ze strany SDH Tuchoraz, kteří se starali o bezpečnost průvodu a dále i našich fotbalistů z FC Tuchoraz, kteří nám umožnili sejít se na jejich hřišti. Velké díky patří ale hlavně Vám všem, kteří se průvodu aktivně účastnili, i těm, kteří pro nás přichystali bohaté pohoštění. Bez Vás bychom si to tak skvěle neužili!

Ještě bychom chtěli moc poděkovat panu Hoškovi, který nám věnoval dvě fotky z původního tuchorazského masopustu řadu let zpět.

Po kliknutí na obrázek níže přejdete na fotogalerii:

Napsat komentář

Design a site like this with WordPress.com
Začít